EVENTS IN / ACONTECIMIENTOS EN / ESDEVENIMENTS A LA SEU D'URGELL

A DUO de Cosme Oriol A DUO de Cosme Oriol

Què és l'AFOTMIR

L'Agrupació Fotogràfica de Montcada i Reixac (AFOTMIR) va ser fundada el 2 de novembre de 1987, arran de la necessitat de reunir el treball i l'esforç de diversos fotògrafs aficionats montcadencs per promocionar la fotografia al i des del municipi.
Des de bon principi, per aconseguir els objectius marcats es va basar principalment en la FORMACIÓ i el INTERCANVI D'EXPERIÈNCIES I CONEIXEMENTS.

Tots aprenem de tots.

Anualment, impartits pers socis especialistes en cada matèria, i en la seva seu social, fan diversos cursos d'entre 9 i 2 mesos de durada, i també tallers; des de nivell d'iniciació i fins a grau superior o d'especialització.  La seu social està dotada amb el mobiliari i amb els equips audiovisuals, d'il·luminació i informàtics d'última generació, necessaris per a desenvolupar amb qualitat totes les activitats. L’activitat social, es realitza de dilluns a diumenge, en horari de matí i tarda.

Una altra de les prioritats és la de fomentar la Cultura de l'Exposició. Tenen diverses exposicions col·lectives i individuals a disposició de totes les entitats que ho sol·licitin.

En aquest 2017, han exposat fotos Panoràmiques  al Festival de Fotografia de Fronton (Toulouse-França), exposició itinerant per diferents poblacions franceses, a partir d'haver estat exposada a la Visa Off de Perpinyà de 2016. Actualment, al Festival de Fotografia de Naturalesa de Vilafranca de Conflent, presenten l'exposició Natura  (58 fotos de 30 autors).

Estan agermanats amb el Club Perpignan Photo Culture en Catalogne, i actualment compten amb 265 socis.

Premis

Compten amb un bon nombre de socis de reconegut prestigi que entre tots tenen totes les distincions o títols fotogràfics que concedeixen tant la Federació Catalana (FCF), com la Confederació Espanyola (CEF) i la Federació Internacional d'Art Fotogràfic (FIAP), entitats a les quals pertany. Distincions basades unes en els mèrits fotogràfics (premis nacionals, estatals i internacionals) i altres per la seva trajectoria al servei de la fotografía.

A nivell d'entitat va rebre, l'any 2001, la distinció de Millor Entitat Fotogràfica Catalana i al 2007, la de Millor Entitat Fotogràfica Espanyola.

Han guanyat la Lliga Catalana de Fotografia Digital 2017 i 2016, i la "1a. Liga Española de Fotografia Digital 2016".

Des de fa uns 5 anys lidera la classificació d'entitats tant de la Federació Catalana, com de la Confederació Espanyola.

Internacionalment, i durant els últims quatre anys, ha estat l'entitat guanyadora d'un dels concursos de més prestigi internacional "Le Catalan - Salon International Photographique", organitzat per Perpinyà Photo. A la Copa del Món per clubs, al 2016 va quedar en el vuitè lloc i va esdevenir el millor club espanyol els anys 2016 i 2015.

Blog de l'Agrupació Fotogràfica de Montcada i Reixach - AFOTMIR