Parc Olímpic del Segre

El Parc Olímpic del Segre está construït en un braç del riu Segre, que es va tornar a canalitzar després dels danys causats per les inundacions de 1982. Característiques específiques del canal:

Paral·lel al canal de competició, hi ha un canal d'iniciació per a debutants amb una longitud de 130 m. de llarg, un desnivell de 1,5 m. i dissenyat per a un caudal de 3 a 10 m3/s.

El disseny dels canals inclou un sistema de canals complementaris i cintes transportadores que permeten elevar als palistes fins al punt de sortida sense haver de sortir de l'embarcació.La concepció dinàmica en la seva totalitat, permet un ús intensiu de la instal·lació durant tot l'any, així com la separació dels practicants segons el seu nivell d'habilitat i capacitat.

Amb el fí de regular el caudal del riu per a la competició i les activitats recreatives, s'ha construït una central elèctrica reversible. La central té una capacitat de 1200kw distribuïts en 4 turbines-bombes. En mode turbina, es pot produir energia amb els excedents hidràulics a un caudal de 17,5 m3/s. La potència que es pot produir ascendeix a 4 milions de kw/any. En mode bomba, es pot agregar al sistema hidràulic un caudal de 12m3/seg, el que permet garantitzar el funcionament òptim dels canals en qualsevol època de l'any i sense dependre de factors climàtics.

El Parc del Segre, està construït en forma de L. En l'ala més gran es troben els vestuaris, dutxes, lavabos, gimnàs i una sala d'assecament per a la roba deportiva. En la part superior, una gran terrassa i el bar restaurant. L'ala més petita proporciona espai per a les oficines, la gestió de la instal·lació, els entrenadors, així como del magatzem per a material deportiu.

El total de superfície construïda és de 1.700 m2.
El desnivell del canal es crea a través de la ramificació de canals artificials a partir del riu Segre, amb un pendent molt suau. El canal d'alimentació té 165m de longitud, el canal d'aigües tranquiles 650 m por 20 d'ample, aquests s'utilitzen per a la pràctica i entrenaments en aigües tranquiles.

En el perímetre del Parc s'ha construït un circuit d'esquí de rodes, amb una alçada de 5m d'ample, tres d'ells asfaltats i els altres dos estan plantats d'arbres. El circuit serpenteja a través de les àrees ajardinades al voltant dels canals amb una longitud aproximada de 1850 m, també està pensat per córrer o simplement passejar.

Les instal·lacions deportives es complementen amb zones ajardinades i canals formant un parc urbà de 7 hectàrees al costat de la ciutat, molt a prop del centre històric.

Canal Parc Olímpic del Segre